Sūrio pyragėliai su aviečių džemu ir cukraus gijomis
Kartais tiesiog jautiesi įstrigęs tarp šimto pasirinkimų. Ir kiekvienas sprendimas, apie kurį pagalvoji, atrodo neteisingas. Kai ši minčių audra aplanko, reikia padaryti kažką, dėl ko jaustumeis užtikrintas. Pavyzdžiui, šiuos mažus sūrio pyragėlius su aviečių džemu.
Pyragėliai yra tiesiog kitokia, baltojo šokolado pyragėlių su obuoliais, versija. Negaliu apsispręsti kuri versija geresnė - abu skirtingi, abu geri.
Pyragėliai yra tiesiog kitokia, baltojo šokolado pyragėlių su obuoliais, versija. Negaliu apsispręsti kuri versija geresnė - abu skirtingi, abu geri.
Šešiems pyragėliams reikės:
Šokoladinis pagrindas:
100g šokoladinių sausainių
1 v.š. cukraus
70g sviesto
1. Susmulkinkite sausainius, tuomet juos sumaišykite su cukrumi ir lydytu sviestu.
2. Kiekvieną keksiukų kepimo formelės dugną pripildykite sausainių mase (maždaug 1 cm storio). Galite panaudoti stiklainį, kad pavyktų stipriai suspausti sausainius.
Įdaras:
300g philadelphia sūrio
2 kiaušinių
1 a.š. vanilės ekstrakto
1 a.š. maistinių dažų
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C.
2. Elektriniu plakikliu išplakite sūrį, cukrų ir vanilę.
3. Po vieną įdėkite kiaušinius ir toliau plakite dar keletą minučių.
4. Masę pilkite į keksiukų formeles, ant šokoladinio pagrindo, kad užpildytų 3/4 viso tūrio. Dėkite į orkaitę ir kepkite 15 minučių. Tuomet išjunkite orkaitę, atidarykite orkaitės dureles ir palikite pyragėlius dar 5 minutėms.
5. Dėkite pyragėlius į šaldytuvą, kad atvėstų.
5. Dėkite pyragėlius į šaldytuvą, kad atvėstų.
Aviečių džemas:
200ml aviečių džemo
15g želatinos
15g želatinos
20ml šilto vandens
1. Ištirpdykite želatiną šiltame vandenyje.
2. Sumaišykite želatiną su aviečių džemu. Ir užpilkite ant kiekvieno pyragėlio viršaus.
3. Apdenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.
3. Apdenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.
Cukraus gijos:
1/2 stiklinė cukraus
1. Ištirpdykite cukrų keptuvėje.
2. Tuomet paimkite dvi šakutes, merkite į ištirpusį cukrų, ištraukite ir suglauskite šakutes. Akimirką palaikę, staiga atskirkite šakutes ir formuokite gijas. Šiuo cukrumi papuoškite kiekvieną pyragėlį. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą