2016 m. sausio 5 d., antradienis

Šokoladinis kavos tortas



Šokoladinis kavos tortas

Kai gyvenimas kartais tampa tiesiog "nemielas" ir viskas, atrodo, galėtų būti geriau, yra vienas labai geras vaistas. Skanus šokoladinis desertas. Kuomet suvalgius, bent trumpam, galima pamiršti visus gyvenimo rūpesčius.
Šis tortas nėra vienas iš tų lengvų, minkštų desertų. Tai sodraus skonio, gana "sunkus" tortas, kuriame atsiskleidžia neįtikėtinai daug skirtingų skonių. 

Kavos biskvitas:
180g sviesto
300g cukraus
3 kiaušinių
280g miltų
50g kakavos
2 a.š. kepimo miltelių
20ml stiprios juodos kavos
220ml pieno

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170C. Kepimo popieriumi išklokite du 22cm indus.Geriausia iš kepimo popieriaus iškirpti 22cm apskritimą ir juo, patepus sviestu, iškloti indo dugną. 
2. Persijokite miltus, kakavą ir kepimo miltelius, viską sumaišykite. 
3. Kitame inde sumaišykite kavą su pienu.
4. Elektriniu plakikliu išplakite sviestą su cukrumi, apie 5 minutes. Tuomet įmaišykite miltų mišinį, kol viskas pavirs į vieną vientisą masę. 
5. Tešlą supilkite į kepimo indus ir kepkite apie 40 minučių.

Karamelinis kremas:
350g maskarponės
285g Rududu
2 a.š. brendžio

1. Elektriniu plakikliu išplakite visus ingredientus iki vientisos masės.

Kavos sirupas:
200 ml stiprios juodos kavos
100g cukrus
50g brendžio

1. Kavą supilkite į prikaistuvį, sudėkite cukrų ir kaitinkite ant mažos ugnies. Tai darykite apie 15 minučių, karts nuo karto vis pamaišykite.
2. Supilkite brendį ir gerai išmaišykite.

Sluoksniavimas:

Biskvitus perpjaukite į dvi lygias dalis. Pirmąjį biskvitą dėkite ant plokščios lėkštės, sulaistykite kavos sirupu, tuomet tolygiai paskirstykite karamelės kremą. Dėkite antrąjį biskvitą ir viską kartokite iš pradžių. Palaikykite šaldytuve ir skanaukite!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą