2015 m. rugsėjo 3 d., ketvirtadienis

Baumkuchenas



Baumkuchenas

Ši savaitė puiki eksperimentams, ne vien tik todėl, kad sergu ir dienas tenka leisti namuose, bet ir dėl to, kad tai paskutinė savaitę prieš prasidedant darbui ir paskaitoms. Kai suprantu, jog beveik neturėsiu laiko kepimui, jaučiu kaip motyvacija tiesiog plūsta į mane. Motyvacija pagaminti kažką naujo, dar neatrasto bei sudėtingo.

Draugė parodė šį receptą praeitą savaitę, galiu pasakyti, kad niekada nekepiau kažko panašaus. Šis pyragas (ar tortas) toks keistas! Pyrago sluoksniai primena pertepimus, bet jie tiesiog atsiranda kepimo metu.
Baumkuchenas skoniu primena šakotį, bet yra šiek tiek lengvesnis bei minkštesnis. Skonis fantastiškas!

                                                                       Jums reikės:
4 didelių kiaušinių
1/4 stiklinės pieno
2 v.š. romo arba brendžio
3/4 stiklinės cukraus
1/2 stiklinės miltų
3/4 stiklinės rudojo sviesto (brown butter)
1 a.š. vanilės ekstrakto

1. Pirmiausia, pasiruoškite rudąjį sviestą. Supjaustykite sviestą kubeliais, tuomet dėkite į prikaistuvį ir kaitinkite ant vidutinės ugnies. Kai sviestas ištirps, dažnai maišykite. Greitai sviestas pradės burbuliuoti, bet nesustokite maišyti dar 2-3 minutes. Kai pamatysite, kad sviestas pradėjo darytis rudos spalvos, išjunkite ugnį ir sviestą išpilkite į kitą indą. Pastatykite į šalį, tegul atvėsta.
2. Kiaušinius, cukrų, vanilę, romą ir pieną supilkite į prikaistuvį (o jei jis gana mažas, pasinaudokite mažesniu puodu)  ir išplakite elektriniu plakikliu. 
3. Į kitą (jau didesnį) puodą įpilkite vandens ir pastatykite ant viryklės, tegul vanduo kaista. Ant viršaus dėkite prikaistuvį su kiaušinių mase (įsitikinkite, kad vanduo nesiekia prikaistuvio dugno). Kaitinkite šią masę 3-5 minutes. Kai masė pasieks 90C laipsnių, išjunkite viryklę. 
4. Gautą masę elektriniu plakikliu plakite apie 10 minučių. 
5. Tuomet lėtai supilkite rudąjį sviestą, sudėkite miltus ir gerai išmaišykite.
6. Orkaitėje įjunkite grilio funkciją, nustatykite 230C temperatūrą.
7. Sviestu ištepkite apvalų kepimo indą, jį taip pat išklokite ir kepimo popieriumi. Dėkite vieną didelį šaukštą tešlos ir paskleiskite nuo šono iki šono. Sluoksnis turi būti plonas, bet privalo dengti visą dugną. Kiškite į orkaitę ir kepkite apie 3-4 minutes.
8. Kai pirmasis sluoksnis iškepė, kartokite tą patį procesą dar 8-9 kartus, kol nebeliks tešlos.

Šokoladinė glazūra:
100g juodojo šokolado
100ml grietinėles

1. Kol laukiate, kad pyragas atšaltų, pasigaminkite šokoladinę glazūrą. Prikaistuvyje pakaitinkite grietinėlę, vos ji pradės virti, nuimkite nuo ugnies ir sudėkite šokoladą. Viską gerai išmaišykite, kad šokoladas ištirptų. 
2. Baumkucheną apliekite glazūra, palaukite kol ji sustings ir skanaukite!



 Receptą radau čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą