Sūrio pyragėliai su obuoliais ir grietinėle
Šiuos pyragėlius užmačiau jau gana seniai, tik niekaip neprisiruošiau pagaminti. Pyragėliai su obuoliais yra puikus sezoninis desertas, kur puikia dera žodžiai lengva ir gardu.
Net jei ir atrodo, kad pyragėlius sunku pagaminti, jūs neužtruksite ilgiau nei pusvalandį.
Nėra geresnio būdo švęsti savaitgalius, nei su skaniu maistu!
Šešiems pyragėliams reikės:
Šokoladinis pagrindas:
100g šokoladinių sausainių
1 v.š. cukraus
70g sviesto
1. Susmulkinkite sausainius, tuomet juos sumaišykite su cukrumi ir lydytu sviestu.
2. Kiekvieną keksiukų kepimo formelės dugną pripildykite sausainių mase (maždaug 1 cm storio). Galite panaudoti stiklainį, kad pavyktų stipriai suspausti sausainius.
Įdaras:
300g philadelphia sūrio
2 kiaušinių
1 a.š. vanilės ekstrakto
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C.
2. Elektriniu plakikliu išplakite sūrį, cukrų ir vanilę.
3. Po vieną įdėkite kiaušinius ir toliau plakite dar keletą minučių.
4. Masę pilkite į keksiukų formeles, ant šokoladinio pagrindo, kad užpildytų 3/4 viso tūrio. Dėkite į orkaitę ir kepkite 15 minučių. Tuomet išjunkite orkaitę, atidarykite orkaitės dureles ir palikite pyragėlius dar 5 minutėms.
5. Dėkite pyragėlius į šaldytuvą, kad atvėstų.
5. Dėkite pyragėlius į šaldytuvą, kad atvėstų.
Obuolių viršui:
1 stiklinės obuolių džemo
50g baltojo šokolado
100g riebios grietinėles
1. Ant kiekvieno pyragėlio viršaus uždėkite po šaukštą obuolių džemo. Pagardinkite lydytu baltuoju šokoladu.
2. Tuomet uždėkite grietinėlės kepurėlę.
Receptą radau čia





Komentarų nėra:
Rašyti komentarą