2015 m. rugsėjo 25 d., penktadienis

Pomidorų, feta sūrio ir kukurūzų galetė




Pomidorų, feta sūrio ir kukurūzų galetė

Paprasta pica, kurių yra pilna kiekvienoje kavinėje, kartais patampa nuobodžiu pasirinkimu. Būtent dėl to, užsinorėjus picos, verta išbandyti kažką kitko.
Ši galetė puikiai pakeičia paprastą picą. Tešla yra šiek tiek kitokia, bet labai skani bei traški. Negana to, pats tešlos gaminimo procesas yra gana įdomus - teks naudoti vandenį su ledo gabaliukais!
Galetė atrodo gana prabangiai, bet reikalauja tikrai nedaug laiko.

Pagrindui reikės:
4 v.š. natūralaus jogurto
100g sviesto
1/2 stiklinės šalto vandens (su ledukais)
1 stiklinės miltų
1/3  stiklinės kukurūzų miltų
1 v.š. cukraus
1/3 a.š. druskos

1.Dubenyje sumaišykite miltus, kukurūzų miltus, druską ir cukrų.
2. Sviestą supjaustykite gabalėliais ir rankomis įmaišykite į miltų mišinį.
3. Iš ledinio vandens pašalinkite ledo kubelius. Tuomet vandenį sumaišykite su jogurtu. Jogurtą įmaišykite į miltus, dėkite pamažu, po vieną šaukštą. Rankomis suformuokite rutulį ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų (apie valandą).
4. Įkaitinkite orkaitę iki 200C, kepimo popieriumi išklokite skardą.
5. Tešlą iškočiokite.

Įdarui:
Pomidorų padažo
100g mėgstamo sūrio
Pomidorų
1 paprika
50g kukurūzų
100g fetos
Mėgstamų prieskonių
2v.š. aliejaus

1.Pomidorų padažu ištepkite pagrindą. Dėkite mėgstamą sūrį, pjaustytus pomidorus, papriką, kukurūzus, nuo kraštų palikdami poros centimetrų tarpą. Taip pat dėkite fermentinį sūrį, fetą, pabarstykite prieskoniais ir apšlakstykite aliejumi. Kraštus užlenkite.
2. Kepkite apie 30 minučių.


Receptą radau čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą