2015 m. rugsėjo 6 d., sekmadienis

Vegetariška pica su karamelizuotais svogūnais ir ananasų gabalėliais



Vegetariška pica su karamelizuotais svogūnais ir ananasų gabalėliais

Pomėgis kepti prasidejo nuo dovanų gautos Oliverio receptų knygos..ir konkrečiai - picų. Per kelis metus, esu išbandžiusi bene visus picų kepimo būdus - net ir keptuvėje. Picų tešlų kombinacijos variavo nuo pačių paprasčiausių, iki brandinamų ne vieną valandą. Kaip bebūtų, po daugelio eksperimentų, aš sugrįžau prie tradicinio ir seniausiai atrasto picos tešlos recepto.

Traški, lengvai pagaminama picos tešla puikiai dera su įvairiausiais produktais. Šįkart kepiau vegetarišką picą su karamelizuotais svogunais ir ananasų grežinėliais. Pati sunkiausia viso to dalis fotografuoti kątik iškepusią picą. Tikriausiai dėl to, ši fotosesija buvo trumpiausia kiek prisimenu. Ir pica greitai atsidūrė mano rankose!

Picos tešlai:
1 kiaušinis
3 v.š. aliejaus
2 v.š. cukraus
20g drėgnų mielių
200ml šilto pieno
3 stiklinių miltų
Žiupsnelio druskos

1. Sumaišykite kiaušinį, aliejų, mieles, šiltą pieną ir druską (prisiminkite, kad pienas turi būti šiltas, bet ne karštas, apie 40C, jeigu pienas bus per karštas, vėliau tešla gali neiškilti!). Palikite kelioms minutėms, kad mielės išbrinktų. 
2. Pasinaudodami šakute, įmaišykite miltus ir maišykite tol, kol gausis vientisa masė. Per daug nepersistenkite, suformuokite rutulį. 
3. Pamiltuokite apvalų indą, padėkite tešlą, uždenkite švariu rankšluosčiu ir pastatykite šiltoje vietoje. Dabar reiks palaukti, kol tešla pakils - apie 1 valandą.
4. Kai tešla pakilo, išminkykite ją, išleiskite orą. Padalinkite į tiek gabalėlių, kiek picų norite ir formuokite paplotėlius.

Ingredientai picai:
Sūrio
2 pomidorų
1 paprikos
Karamelizuotų svogūnų
Pomidorų padažo
Ananasų gabalėlių
Mėgstamų prieskonių

1. Orkaitę įkaitinkite iki 190C. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
2. Iškočiotą picos pagrindą dėkite į kepimo formą.
3. Ant pagrindo tepkite pomidorų padažą, Pabarstykite sūrio, pjaustytų pomidorų, papriką ir karamelizuotų svogūnų. Galiausiai pabarstykite prieskonių.
4. Kepkite 15-20 minučių.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą