Šiandien mano kepinių sąraše mielas ir lengvai pagaminamas citrininis keksas. Puikiai tinkamas įvairioms progoms paminėti. Šis keksas man primena Kalėdas, tikriausiai dėl citrinų ir aguonų derinio, būtent dėl to pridėjau dar ir aviečių - dabar puikus ankstyvo rudens derinys.
Pakvieskite į svečius savo draugus, pasiūlykite arbatos puodelį ir praleiskite jaukų rudens vakarą kartu su šiuo citrininiu keksu! Visi drauge. Fantastiška kombinacija.
Keksui:
100ml pieno
200g miltų
150g sviesto
150g cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
3 kiaušinių
4 v.š. aguonų
1 a.š. kepimo miltelių
30 ml citrinos sulčių
5 v.š. cukraus pudros
1. Įkaitinkite orkaitę iki 160C, sviestu patepkite kekso kepimo formą.
2. Prikaistuvyje kaitinkite pieną, kol pamatysite daug mažų burbuliukų šonuose. Sudėkite aguonas, 20ml citrinos sulčių, viską sumaišykite ir padėkite į šoną.
3. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius.
4. Kitame inde sumaišykite cukrų, sviestą ir vanilinį cukrų, elektriniu plakikliu plakite tol, kol gausite purią masę, Įmuškite kiaušinių trynius ir dar paplakite minutę. Įmaišykite pieno ir aguonų mišinį. Galiausiai sudėkite išplaktus kiaušinių baltymus.
5. Tešlą supilkite į kepimo indą ir kepkite apie 40 minučių. Leiskite atvėsti.
6. Kol keksas vėsta, 10ml citrinos sulčių sumaišykite su cukraus pudra ir papuoškite keksą. Pridėkite mėgstamų uogų ir ragaukite!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą