Aguoninis tortas su baltojo šokolado kremu
Nemėgstu kepti to paties torto keletą kartų, tad vis ieškau kažko naujo. Vakar diena buvo dedikuota... aguonoms! Šios mažos juodos kruopelytės turi nepaprastą galią, kuri pakeičia deserto skonį bene 100 procentų.
Tai labai paprastas tortas, gardintas baltojo šokolado kremu. Skanus iki pat paskutinio kąsnelio. Aplodismentai aguonoms (clap clap)!
Biskvitui:
6 kiaušinių
150 g miltelinio cukraus
200g aguonų
120g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180oC.
2. Elektriniu plakikliu išplakite kiaušinių baltymus kartu su cukrumi, apie 2-3 minutes.
3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Juos įmaišykite į kiaušinių masę. Sudėkite aguonas.
4. Dvi kepimo formas išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą ir kepkite 40-45 minutes. Kai iškepsite, leiskite atvėsti.
Baltojo šokolado kremas:
250ml grietinėlės (36%)
100g baltojo šokolado
.
1. Grietinėlę supilkite į prikaistuvį ir kaitinkite, kol pradės virti. Kai tik pamatysite, kad jau verda, greitai nuimkite nuo ugnies.
2. Kol grietinėlė kaista, į mažus gabalėlius sulaužykite šokoladą.
3. Ant šokolado supilkite karštą grietinėlę ir maišykite, kol šokoladas ištirps.
4. Masę uždenkite maistine plėvele ir pastatykite į šaldytuvą mažiausiai keletui valandų. Kai masė šaldytuve pilnai atšalo, išplakite ją elektriniu plaktuvu.
Sluoksniavimas:
Sulčių iš dviejų apelsinų (100ml)
Mėgstamų uogų
Sulčių iš dviejų apelsinų (100ml)
Mėgstamų uogų
Biskvitus perpjaukite į dvi lygias dalis. Pirmąjį biskvitą sulaistykite apelsinų sultimis, tuomet tolygiai paskirstykite ketvirtadalį baltojo šokolado kremo. Dėkite antrąjį biskvitą ir viską kartokite nuo pradžių. Puoškite mėgstamomis uogomis.




Komentarų nėra:
Rašyti komentarą