Saldus vyniotinis su rikota ir šilauogėmis
Ruduo žvelgia pro langus, kai tu gamini, kai dirbi ar netgi miegi. Kaip vagis jis tyliai atslenka į tavo namus ir šnibžda - pamiršk vasarą, uogas ir spindinčią saulę. Aš jau čia.
Taip keista, kad vasara jau baigėsi. Tikriausiai, tai paskutinis desertas, kai galiu gaminti su šviežiomis uogomis. Šio vyniotinio receptą radau prieš kelis metus ir iki dabar esu išbandžiusi jau daugybę jo variacijų. Purus, tirpstantis burnoje vyniotinis, gardintas rikotos sūriu bei šilauogėmis - vienas mano mėgstamiausių.
Taip keista, kad vasara jau baigėsi. Tikriausiai, tai paskutinis desertas, kai galiu gaminti su šviežiomis uogomis. Šio vyniotinio receptą radau prieš kelis metus ir iki dabar esu išbandžiusi jau daugybę jo variacijų. Purus, tirpstantis burnoje vyniotinis, gardintas rikotos sūriu bei šilauogėmis - vienas mano mėgstamiausių.
Jums reikės:
4 kiaušinių
4 v.š. cukraus
4 stiklinės miltų
350g rikotos/varškės
350g rikotos/varškės
100g sviesto
2 v.š. saldinto sutirštinto pieno
Mėgstamų uogų
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C, kepimo popieriumi išklokite skardą ir patepkite šiek tiek sviesto.
2. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Elektriniu plakikliu išplakite baltymus (apie keletą minučių), kol baltymai pavirs į standžią masę.
3. Kitame inde elektriniu plakikliu išplakite kiaušinių trynius kartu su cukrumi. Plakite apie 3 minutes.
4. Baltymų masę sumaišykite su trynių mase. Įmaišykite miltus.
5. Masę pilkite į skardą ir kepkite apie 15-20 minučių.
6. Vyniotinį apverskite ant kitos pusės, nenuimkite kepimo popieriaus. Kartu su juo suvyniokite nuo vieno galo, iki kito.
7. Dabar gaminkite įdarą. Inde išplakite sviestą, sudėkite saldintą sutirštintą pieną, mėgstamas uogas ir rikotą. Paplakite kelias minutes, kol gausite vientisą purią masę.
8. Lėtai išvyniokite biskvitą, paskleiskite visą kremą, palikdami apie 1 cm viename krašte.
9. Lėtai suvyniokite, lyg vyniotumėte popieriaus lapą. Bent valandai padėkite į šaldytuvą, kad atšaltų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą