Kokosinis tortas su kondensuoto pieno kremu
Gimtadienis. Šventė, kai yra privaloma iškepti tortą. Sakote, o kodėl ne mama maxima? Todėl, kad plastmasinių daiktų ir taip apstu mus supančiam pasauly.
Tikriausiai vienas labiausiai pasisekusių ir populiariausių tortų, pirmaujančių visų šeimininkių (tikėkimės ir ne tik) tortų sąrašuose. Šis tortas kitaip dar žinomas kaip ,,Rafaelo". Man asmeniškai, jis mažai ką, apart kokosų, turi su tuo bendro. Tikriausiai ir buvo pramintas taip, nes skamba trumpai ir aiškiai. Kur čia vadinsi: ,,Toks puraus biskvito, su kokosais, kondensuotu pienu ir dar bala žino kuo".
Nemeluosiu, nors tortas ir nėra niekuo ypatingas, o struktūra yra paprastut paprasta, tai yra vienas norimiausių tortų šeimoje ar draugų rate. Gal ir gerai, juk dažniausiai, paprasti dalykai ir yra geriausi.
Nemeluosiu, nors tortas ir nėra niekuo ypatingas, o struktūra yra paprastut paprasta, tai yra vienas norimiausių tortų šeimoje ar draugų rate. Gal ir gerai, juk dažniausiai, paprasti dalykai ir yra geriausi.
Biskvitui:
5 kiaušinių
200g cukraus
65g saulėgrąžų aliejaus
230g miltų
3 a.š. kepimo miltelių
vanilės ekstrakto
vanilės ekstrakto
1. Orkaitę įkaitinkite iki 190C, sviestu patepkite dvi apvalias tortų kepimo formas.
2. Elektriniu plakikliu išplakite kiaušinius, įmuškite kiaušinius, supilkite vanilę ir viską plakite dar 5 minutes. Kol masė du kartus padvigubės.
3. Kitame dubenyje persijokite miltus ir kepimo miltelius.
4. Į kiaušinių masę įmaišykite miltus ir kepimo miltelius, viską sumaišykite šaukštu (žinau, kad norisi panaudoti mikserį, bet geriau, jei sumaišysite šaukštu - biskvitas gausis puresnis ir minkštesnis).
5. Tešlą supilkite į kepimo formas ir kepkite apie 30 minučių.
Kondensuoto pieno kremui:
400g saldinto sutirštinto pieno
180g sviesto
450g riebios grietinėlės (36%)
70g kokosų drožlių
70g kokosų drožlių
1. Elektriniu plakikliu išplakite grietinėlę, kol gausis standi, puri masė. Įdėkite į šaldytuvą.
2. Kitame dubenyje išplakite kambario temperatūros sviestą, kartu su sutirštintu pienu.
3. Grietinėlę sumaišykite su sviesto ir sutirštinto pieno mase.
Sluoksniavimas
1 citrina
50ml vandens
1v.š. cukraus
Biskvitus perpjaukite į dvi lygias dalis. Pirmąjį biskvitą sulaistykite citrinos sulčių, vandens bei cukraus mišiniu, tuomet tolygiai paskirstykite ketvirtadalį kondensuoto pieno kremo. Dėkite antrąjį biskvitą ir viską kartokite nuo pradžių.
Puoškite mėgstamomis uogomis!
Puoškite mėgstamomis uogomis!
Receptą radau čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą