2015 m. rugpjūčio 30 d., sekmadienis

Falafeliai



Falafelelai

Jau daug metų esu vegetarė, tad dažnai tenka ieškoti įvairių receptų, kuriose nebūtų mėsos. Kai atradau falafelius, jie tapo mano numeriu vienas labai greitai. Juos galima valgyti vienus, su ryžiais, daržovėmis, bulvėmis ar bet kuo kitu. Kartais juos dedu net ir į burgerius.

Falafeliai yra puikus greito, sveiko ir skanaus maisto pavyzdys. Galite juos tiekti kartu su pita, kad pajustumėte dar tradiciškesnį falafelių skonį. Skanaus!

Jums reikės:
200 – 300 g avinžirnių
1 morkos
1 svogūno
2 kiaušinių
2 skiltelių česnako
3 v.š. miltų 
½ a.š. druskos
Mėgstamų prieskonių
Alyvuogių aliejaus kepimui

1. Iš vakaro pamerkite avinžirnius inde šalto vandens, kad išbrinktų. Kitą dieną virkite, kol taps minkšti, apie 1 valandą. 
2. Nusausinkite ir sumalkite (blogiausiu atveju, galite susmulkinti pasinaudodami šakute). Tuomet sudėkite pjaustytą kepintą svogūną, česnaką, prieskonius ir viską išmaišykite. 
3. Įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite. Tešla turi būti stangri, kad galėtumėte suformuoti mažus rutuliukus. 
4.  Keptuveje įkaitinkite alyvuogių aliejų, dėkite falafelius ir kepkite, kol taps auksinės spalvos.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą