Spurgos
Istorija, kodėl nusprendžiau kepti spurgas, yra gana liūdna. Esu labai naivi, tad nieko kito, kaip - atleiskite, aš iš kaimo - negaliu pasakyti. Buvo draugo gimtadienis ir vienas svečias atvyko nešinas spurgų tortu. Kokia buvo mano reakcija, kai paragavau? Duok man receptą!!! Istorija baigėsi tuo, kad mano viltys buvo visiškai sudaužytos - spurgos buvo pirktos spurgų krautuvėlėje. O aš buvau tokia liūdna. Šiuo metu itin populiaru kepti tortus, pyragus ar keksiukus, bet kodėl ne spurgas? Kažkodėl dauguma žmonių galvoja, kad spurgų kepimo procesas yra itin sudėtingas, tačiau tai tikrai nėra tiesa.
Nemėgstu aliejuje virtų patiekalų, tad nusprendžiau iš pradžių spurgas kepti orkaitėje ir tik tada apvirti aliejuje kelias sekundes. Tad spurgos gavosi purios, bet traškios.
Jums reikės:
1 kiaušinio
¼ stiklinės cukraus
250ml šilto pieno
7g mielių
½ a.š. druskos
3 stiklinių miltų
70 kambario temperatūros sviesto, pjaustyto kubeliais
Aliejaus kepimui
Aliejaus kepimui
1. Dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius kartu su cukrumi. Tuomet supilkite pieną, sudėkite mieles bei druską ir gerai išmaišykite. Įmaišykite 2 stiklines miltų ir viską plakite, kol tešla pasidarys vientisa.
2. Į tešlą sudėkite sviestą ir plakite dar 5 minutes. Tuomet įmaišykite miltus. Tešla turėtų būti minkšta, bet nelipti prie rankų.
3. Tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stalo viršaus ir minkykite kelias minutes.
4. Tešlą dėkite į indą, uždenkite rankšluosčiu ir pastatykite šiltoje vietoje. Tešla turi padvigubėti, tai turėtų užtrukti apie pusvalandį. Jei matote, kad tešla dar nepadvigubėjo, leiskite jai pastovėti ilgiau.
5. Iškočiokite tešlą, apie 5mm storio. Pasinaudodami stikline išspauskite apskritimus su 1cm skersmens duobutėmis viduryje.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 200C, skardą išklokite kepimo popieriumi. Dėkite spurgas, uždenkite rankšluosčiu ir leiskite joms pastovėti dar 20 minučių.
7. Kepkite kol spurgos taps auksinės spalvos, apie 10 minučių.
8. Prikaistuvyje įkaitinkite aliejų ir įmeskite kiekvieną spurgą kelioms sekundės, kol apskrus.
9. Puoškite spurgas šokoladu ar viskuo, ką mėgstate. Skanaus!
Receptą radau čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą