2015 m. rugpjūčio 28 d., penktadienis

Plikyti pyragėliai



Plikyti pyragėliai

Kartais nereikia ieškoti receptų, kartais tiesiog atsikeli ryte ir žinai - šiandien gaminsiu tai! Dievinu tokius kartus, nes tiksliai žinau ko noriu ir koks bus rezultatas.

Plikyti pyragėliai buvo pirmas dalykas, apie kurį pagalvojau šiandien. Šios minkštos, purios kepurėlės yra gaminamos iš plikytos tešlos. Desertą pagaminti tikrai nėra sunku, netgi, sakyčiau, įdomu. Plikytos tešlos konsistencija itin įdomi, pačioje pradžioje atrodys, kad receptas parašytas blogai ir jūs gaminate ,,kažką ne to". Bet neišsigąskite, viskas gausis puikiai!

Jums reikės:
250ml vandens
2 v.š. cukraus
3 didelių kiaušinių
120g sviesto
150g miltų
1/3 a.š. druskos
1 kiaušinio aptepimui

1. Dideliame prikaistuvyje sumaišykite vandenį, cukrų, druską ir sviestą. Kaitinkite and vidutinės ugnies, kol sviestas ištirps ir viskas pavirs į vientisą masę. Išjunkite ugnį ir supilkite miltus. Intensyviai maišykite, ko gausite vientisą tešlą, kuri nelips prie šonų. Palikite tešlą ir leiskite jai atvėsti bent 10 minučių. 
2. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius. Tuomet kiaušinius pamažu supilkite į tešlą ir dar šiek tiek pamaišykite. Tešla neturėtų būti per daug skysta ar per daug kieta. Prisiminkite, kad konditeriniu maišeliu teks išspausti kepurėles, tad jeigu matote, kad per skysta, įdėkite miltų, o jei per kieta - šiek tiek vandens. 
3. Orkaitę įkaitinkite iki 200C. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi. 
4. Masę suverskite į kepimo maišelį ir išspauskite nedideles kepurėles. Patepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite apie 20 minučių. 



Receptą radau čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą