2015 m. rugpjūčio 9 d., sekmadienis

Pavlova su braškėmis




Pavlova su braškėmis

Kai matai, kad vasara jau artėja į pabaigą, reikia padaryti kažką, ką prisimintum dar ilgą laiką. Šis desertas kvepia nostalgija. Jis atneša nostalgijos kvapus ne tik apie vasarą, bet ir daugelį kitų dalykų: geriausius prisiminimus, žmones, kuriuos palikai savo užnugaryje ar sprendimus, kuriuos bijojai priimti.
Desertas lengvas ir gaivus. Puikiai tiksiantis ramiam vakarui su draugais.

Morengui:
7 kiaušinių baltymų
100g miltelinio cukraus
1 a.š. vanilės ekstrakto
1 v.š. citrinos sulčių

1. Preheat the oven to 150°C/350°F. Orkaitę įkaitinkite iki 150C. 
2. Elektriniu plakikliu išsukite kiaušinių baltymus, kol pavirs į standžią masę. Tuomet mažomis porcijomis dėkite cukrų ir dar viską šiek tiek paplakite. Sudėkite vanilę ir citrinos sultis. 
3. Dalinkite tešlą į dvi dalis ir kepkite dviejose kepimo induose. Geriausia kepti silikoninėse formelėse, nes masė yra itin lipni. Jeigu neturite, patepkite sviestu ir tieskite kepimo popierių.  Jeigu neturite dviejų kepimo indų, viską kepkite vienoje, nes įdėjus į šaldytuvą, tešla praras tekstūrą. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 40 minučių.
Įdarui:
 250g maskarponės
70-80g cukraus pudros + dar šiek tiek papuošimui
200g riebios grietinėlės
Šviežių braškių
Kokosų drožlių (jei norite)
1. Elektriniu plakikliu išsukite grietinėlę kartu su cukraus pudra. Įmaišykite maskarponę ir kokosų drožles. Viską gerai išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą. 

2. Galiausiai supjaustykite braškes. Imkite vieną morengą, dėkite pusę kremo ir pusę visų braškių. Tuomėt dėkite antrąjį ir kartokite nuo pradžių. 


Recipe is adapted from here 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą