Pomidorų ir paprikų padažas
Jums reikės:
2kg pomidorų, pjaustytų
3 raudonųjų paprikų, pjaustytų
1 didelis svogūnas, pjaustytas
3 česnakų skiltelės, smulkintos
1 a.š. druskos
3 v.š. cukraus
2 v.š. aliejaus
1 v.š. obuolių acto
Mėgstamų prieskonių
1. Į didelį puodą arba keptuvę sudėkite svogūnus, česnaką ir šiek tiek pakepkite kartu su alyvuogių aliejumi. Tuomet dėkite pomidorus, paprikas, druską, cukrų, prieskonius ir kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 2 valandas, vis pamaišydami. Pilnai neuždenkite keptuvės, kad vanduo galėtų išgaruoti.
2. Kai matysite, kad padažui kaisti jau gana (viskas pavirto į vientisą gražią masę), įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir obuolių acto. Šiek tiek pamaišykite ir supilkite į švarius indelius. Tuomet sandariai užsukite ir padėkite į šaldytuvą. Padažą šaldytuve galite laikyti iki 6 mėnesių. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą