2015 m. rugpjūčio 27 d., ketvirtadienis

Pomidorų ir paprikų padažas



Pomidorų ir paprikų padažas

Tobulumas slypi paprastume. Tam da da daam! Gerai, gal tai skamba šiek tiek per daug dramatiškai, nes tai tik maistas. Tiesą sakant, tai tik pomidorų padažas. Ir KAS iš tiesų jį gamina pats, kai tiek daug pasirinkimo parduotuvėse. BET. Idėja pasigaminti naminio pomidorų padažo gimė tada, kai iškepiau picą, bet jai kažko trūko. Tuomet supratau, kad norint iškepti tobulą picą, reikia turėti ir tobulą padažą. Šis pomidorų padažas yra puikus ne tik dedant ant picos, bet ir tiekiant kartu su makaronais, mėsa, žuvimi ar net duona.

Jums reikės:
2kg pomidorų, pjaustytų
3 raudonųjų paprikų, pjaustytų
1 didelis svogūnas, pjaustytas
3 česnakų skiltelės, smulkintos
1 a.š. druskos
3 v.š. cukraus
2 v.š. aliejaus
1 v.š. obuolių acto
Mėgstamų prieskonių

1. Į didelį puodą arba keptuvę sudėkite svogūnus, česnaką ir šiek tiek pakepkite kartu su alyvuogių aliejumi. Tuomet dėkite pomidorus, paprikas, druską, cukrų, prieskonius ir kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 2 valandas, vis pamaišydami. Pilnai neuždenkite keptuvės, kad vanduo galėtų išgaruoti. 

2. Kai matysite, kad padažui kaisti jau gana (viskas pavirto į vientisą gražią masę), įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir obuolių acto. Šiek tiek pamaišykite ir supilkite į švarius indelius. Tuomet sandariai užsukite ir padėkite į šaldytuvą. Padažą šaldytuve galite laikyti iki 6 mėnesių. Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą