Kukurūzinis pyragas su rikota ir mėlynemis
Kartais tiesiog pavargsti nuo saldžių pyragų ir nori kažko rimto. Šis pyragas primena varškės apkepą ir gali būti netgi kaip vakarienė. Ar pusryčiai. O gal net ir pietūs.
Pyragui naudojau rikotą, bet drąsiai galite dėti ir varškę (tikriausiai ją rinkčiausi kitą kartą). Didžiausia problema yra ilgas kepimo laikas - jums prireiks beveik dviejų valandų. Kaip bebūtų, pyragas to vertas!
Pyragui naudojau rikotą, bet drąsiai galite dėti ir varškę (tikriausiai ją rinkčiausi kitą kartą). Didžiausia problema yra ilgas kepimo laikas - jums prireiks beveik dviejų valandų. Kaip bebūtų, pyragas to vertas!
Jums reikės:
1 stiklinės cukraus
1 stiklinės cukraus
1 stiklinės (150g) sviesto
2 kiaušinių
4 v.š. saulėgrąžų aliejaus
1 v.š. vanilės ekstrakto
200g rikotos
100g kukurūzų miltų
100g miltū
200g graikiško jogurto
200g graikiško jogurto
1 stiklinės šviežių mėlynių
2 a.š. kepimo miltelių
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180C. Apvalų kepimo indą išklokite kepimo popieriumi.
2. Dubenyje elektriniu plakikliu išplakite sviestą, cukrų ir vanilę, apie 3 minutes. Sudėkite kiaušinius, aliejų ir toliau plakite dar minutę. Nustokite plakti ir sudėkite rikotą, graikinį jogurtą, miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite.
3. Tešlą supilkite į kepimo indą, pabarstykite mėlynėmis bei cukrumi. Kepkite apie 1 valandą 30 minučių.
Receptą radau čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą