2015 m. rugpjūčio 9 d., sekmadienis

Vegetariški burgeriai



Vegetariški burgeriai

,,Nėra mėsos - nėra maisto" - štai ką pasakytų mano močiutė. Ir dauguma iš jūsų vis dar svarstote ar įmanoma pagaminti burgerį be mėsos. Atsakymas yra teigiamas. Mano šeima (kuri yra mėsavalgė), valgė šiuos lyg išprotėję. Taigi, žmonės, kurie įrodinėja, kad mėsa yra būtina kiekviename patiekale, tiesiog nėra ragavę gero maisto be jos.

Šie burgeriai yra minkšti, purūs ir labai skanūs. Negana to, tai puikus pasirinkimas vykstant į iškylą.

Receptas skirtas 12 burgerių (bet priklauso kokio dydžio bandeles darysite).

Burgerių bandelės:
1 stiklinės (250ml) pieno
1/2 stiklinės (175ml) vandens
60g sviesto
1kg miltų
1 pakelio (14g) sausų mielių
2 v.š. cukraus
2 a.š. druskos
2 kiaušinių

 1. Prikaistuvyje kaitinkite pieną, vandenį ir sviestą iki kol taps labai šiltas (50C). Neperkaitinkite, tai labai svarbu. 
2. Dubenyje sumaišykite miltus, mieles, cukrų ir druską. Supilkite pieno mišinį į miltų mišinį ir viską gerai išmaišykite. Įmuškite kiaušinį ir vėl išmaišykite. Kai viską gerai sumaišysite, perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkykite, kol gausite vientisą, elastingą tešlą. 
3. Padalinkite tešlą į 12 vienodo dydžio gabaliukų. Suformuokite apvalią formą ir dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Uždenkite rankšluosčiu ir leiskite pusvalandį pastovėti. Patepkite kiaušinio plakiniu bei užbarstykite sezamo sėklų.


4. Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje, apie 15 minučių. 

Burgerių įdaras:
1-2 baklažanų, pjaustyto
1-2 agurkų, pjaustyto
12 pomidorų grežinėlių
Špinatų
Sūrio
Rūkytos paprikos majonezo
Pomidorų confit
2 v.š. alyvuogių aliejaus

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Supjaustykite baklažaną riekelėmis, pabarstykite druska bei apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Dėkite ant orkaitės grotelių ir kepkite apie 20 minučių, kol taps auksinės spalvos
2. Dabar galite daryti burgerius. Dėkite visus ingredientus ir pakepkite orkaitėje kelias minutes, kol sūris ištirps. 


 Receptą radau čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą