2015 m. rugpjūčio 12 d., trečiadienis

Panna Cotta su uogomis



Panna Cotta su uogomis

Apie šį desertą girdėjau jau gana seniai. Priežastis, kodėl niekada negaminau buvo baimė. Baimė želatinai. Visada stengiausi apeiti desertus, kurių sudėtyje švietė žodis ,,želatina". Kaip bebūtų, kai receptą rekomendavo draugė, supratau, kad gana drebėti, reikia stoti baimei tiesiai prieš akis. Ir lygiai po trijų valandų Panna Cotta jau stovėjo ant stalo! Šį kartą rinkausi medų vietoj cukraus, bet tik todėl, nes norėjau sveikesnio varianto. Jei nemėgstate specifinio medaus skonio, patarčiau rinktis cukrų. Tikriausiai, tai lengviausias kada nors mano gamintas desertas, o atrodo visai prabangiai! 

Jums reikės:
300ml pieno
300ml grietinėlės
2 v.š. medaus / 100g cukraus
10g želatinos
1 a.š. vanilės ekstrakto
Mėgstamų uogų

1. Želatiną išbrinkinkite šiltame piene.
2. Pieną supilkite į prikaistuvį ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, apie 5 minutes, kol pienas pradės virti. 
3. Supilkite grietinėlę, sudėkite cukrų, vanilę ir kaitinkite dar 5 minutes. 
4. Nukelkite puodą nuo ugnies ir masę supilstykite į stiklines. 
5. Pastatykite į šaldytuvą ir palaukite kol masė sustings.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą