2015 m. rugpjūčio 15 d., šeštadienis

Šokoladis pyragas su kokosiniu įdaru




Šokoladis pyragas su kokosiniu įdaru

Kartais ištinka keistos dienos. Atsikeliu anksti ryte ir bėgu į virtuvę. Greitai išsirenku receptą ir pradedu gaminti. Šiandien mano akis užkliudė šis įdomus pyragas- šokoladinė išorė ir kokosinis vidus. Niekada negaminau kažko panašaus, bet šis gavosi puikus, ypač išvaizda. Saldu ir gaivu - kas gali būti geriau karštą vasaros dieną?

Pyragui reikės:
2 stiklinių miltų
1 stiklinės cukraus
4 v.š. natūralios kakavos
1 a.š. kepimo miltelių
1/4 a.š. druskos
1/2 stiklinės grietinės 
3 kiaušinių
1 a.š. vanilės ekstrakto
1/2 stiklinės pieno
1/2 stiklinės riebalų

Kokosiniui įdarui:
2 kiaušinių baltymų
1/4 stiklinės cukraus
5 v.š. kokosų drožlių
1 v.š. miltų

Papuošimui:
1/2 stiklinės miltelinio cukraus
4 v.š. citrinos sulčių

1. Dideliame inde sumaišykite miltus, druską, cukrų, kakavą ir kepimo miltelius. Kitame inde sumaišykite grietinę, pieną, kiaušinius, vanilę ir riebalus. Šlapius ingridientus sumaišykite su sausais ir viską gerai išmaišykite.
2. Dabar pagaminkite įdarą Išplakite kiaušinių baltymus, kol pasidarys standi masė. Sudėkite miltelinį cukrų ir dar paplakite keletą minučių. Suberkite kokosų drožles ir viską išmaišykite.
3. Pusę šokoladinės tešlos supilkite į kepimo indą, tuomet supilkite kokosinį įdarą ir užpilkite likusia šokoladine tešla. 
4. Orkaitę įkaitinkite iki 180C ir kepkite apie vieną valandą. 
5. Dabar pagaminkite glazūrą. Sumaišykite miltelinį cukrų kartu su citrinų sultimis ir užpilkite ant pyrago viršaus. Taip pat galite papuošti ir uogomis. Skanaus!


Receptą radau čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą