Jeigu norite nusipirkti skanių kruasanų, reikia būti labai atidiems. Jie yra skanūs tik tą dieną, kai yra iškepti. Vėliau prarandą purumą ir minkštumą. BET. Visada galite būti tikri apie namuose keptus kruasanus. Juos nėra sunku pagaminti, nereikia jokios specialios įrangos ar sunkiai randamų produktų. Viskas, ko jums reikia, yra jūsų laikas ir kantrybė. Bet kruasanai tikrai to verti! Galėsite nustebinti savo draugus puikiais ir tiesiog burnoje tirpstančiais klasikiniais prancūziškais kruasanais.
Jums reikės:
500g miltų
15g mielių
90g cukraus
300g sviesto
300ml pieno
Žiupsnelio druskos
1 kiaušinio
1 kiaušinio aptepimui
1. Sumaišykite mieles, cukrų ir šiltą pieną dubenyje. Bent kelias minutes palikite pastovėti.
2. Sumaišykite miltus su druska. Supilkite pieno ir mielių mišinį, plaktą kiaušinį. Kelias minutes pamaišykite ir suformuokite rutulį. Dėkite į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir leiskite tešlai pakilti.
3. Dabar reikia paruošti sviestą. Paimkite maistinės plėvelės gabalą, dėkite sviestą ir vėl uždenkite maistine plėvele. Imkite kočėlą ir formuokite didelį stačiakampį (20x30cm), maždaug pusės centimetro storio. Dėkite į šaldytuvą ir šaldykite bent apie pusvalandį.
4. Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir formuokite 40 x 30 cm stačiakampį. Dėkite sviestą ant tešlos (mintimis padalinkite į tris dalis, sviestas turėtų būti viduriniajame trečdalyje).
5. Imkite dešinįjį tešlos kraštą ir užlenkite, tuomet kairįjį ir taip pat užlenkite (lyg lenktumėte popieriaus lapą). Šie kraštai turėtų susidurti viduryje ir visiškai uždengti sviestą.
6. Tešlą iškočiokite ir vėl sulenkite kaip prieš tai. Dėkite į šaldytuvą ir laikykite bent 30 minučių.
7. Kartokite vyniojimo, kočiojimo ir laikymo šaldytuve procesą dar mažiausiai du kartus (jums nereikia pridėti daugiau sviesto).
8. Galiausiai perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus, iškočiokite ir peiliu formuokite pailgus trikampius (dydis priklauso nuo jūsų norų)
9. Pradėdami nuo trikampio apačios, pradėkite lėtai vynioti, kol suvyniosite visą trikampį. Būkite atsargūs, nes negalite vėl perminkyti tešlos - sluoksniai nesigaus.
10. Kruasanus perkelkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Palikite dar pusvalandžiui, kad pakiltų. tuomet aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite 15-20 minučių, iki 200C įkaitintoje orkaitėje.
3. Dabar reikia paruošti sviestą. Paimkite maistinės plėvelės gabalą, dėkite sviestą ir vėl uždenkite maistine plėvele. Imkite kočėlą ir formuokite didelį stačiakampį (20x30cm), maždaug pusės centimetro storio. Dėkite į šaldytuvą ir šaldykite bent apie pusvalandį.
4. Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir formuokite 40 x 30 cm stačiakampį. Dėkite sviestą ant tešlos (mintimis padalinkite į tris dalis, sviestas turėtų būti viduriniajame trečdalyje).
5. Imkite dešinįjį tešlos kraštą ir užlenkite, tuomet kairįjį ir taip pat užlenkite (lyg lenktumėte popieriaus lapą). Šie kraštai turėtų susidurti viduryje ir visiškai uždengti sviestą.
6. Tešlą iškočiokite ir vėl sulenkite kaip prieš tai. Dėkite į šaldytuvą ir laikykite bent 30 minučių.
7. Kartokite vyniojimo, kočiojimo ir laikymo šaldytuve procesą dar mažiausiai du kartus (jums nereikia pridėti daugiau sviesto).
8. Galiausiai perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus, iškočiokite ir peiliu formuokite pailgus trikampius (dydis priklauso nuo jūsų norų)
9. Pradėdami nuo trikampio apačios, pradėkite lėtai vynioti, kol suvyniosite visą trikampį. Būkite atsargūs, nes negalite vėl perminkyti tešlos - sluoksniai nesigaus.
10. Kruasanus perkelkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Palikite dar pusvalandžiui, kad pakiltų. tuomet aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite 15-20 minučių, iki 200C įkaitintoje orkaitėje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą